منظور از پلمپ دفاتر چیست؟
شاید در نگاه اول افراد فکر کنند که زمانی که از پلمپ دفاتر صحبت می شود ، پای عدم عملکرد صحیح و دقیق شرکت ها و دفاتر به میان آید . در حالی که منظور از پلمپ دفاتر این است که افراد دفاتر شرکت خود را ببندند . منظور از دفاتر یک شرکت دفاتر کل و دفاتر روزنامه آن است . منظور از دفاتر روزنامه و کل یک شرکت چیست؟
دفتر روزنامه :
وقتی صاحبان یک شرکت و سرمایه گذاران بخواهند لیستی از عملکردهای روزانه شرکت ، خرید و فروش های آن را داشته باشند ، این عملیات روزانه را در دفتری به نام دفتر روزنامه ثبت می کنند . حتی معاملات شرکت با خارج از کشور مانند صادرات و واردات نیز در این دفتر ثبت می شوند .
دفتر کل :
منظور از دفتر کل این می باشد که صاحبان و تاجران شرکت به جای اینکه عملیات و معاملات خارجی شرکت را روزانه ثبت کنند ، این عملیات را به صورت هفتگی ثبت کنند که این اطلاعات از دفتر روزنامه به دفتر کل منتقل می شوند . پلمپ دفاتر کل و روزنامه می بایست توسط مراکز مرجع ثبت انجام شود .
نمایی از دفاتر روزنامه و دفاتر کل شرکت ها که می بایست قبل از شروع سال جدید پلمپ شوند.
چگونگی پلمپ دفاتر :
برای پلمپ دفاتر ابتدا می بایست تمام صفحات دفتر های کل و دفتر روزنامه را به طور مجزا شماره گذاری شود و باید بر روی هر صفحه شماره گذاری شده ، مهر مرجع ثبتی که کار پلمپ را انجام می دهد درج شود . درج مهر شرکت ثبت باعث می شود که دیگر افراد نتوانند در اطلاعاتی که قبلا در دفاتر ثبت کرده اند ، تغییراتی ایجاد کنند.برای پر کردن دفاتر صاحبان و تاجران شرکت می بایست به اصولی توجه کنند و ملزم به رعایت این اصول می باشند که عبارتند از :
۱ . صاحبان شرکت و تجار نباید هیچ معامله ای را نادیده بگیرند و ملزم به ثبت تمام معاملات با ذکر تاریخ انجام آن ها می باشند ، از معاملات عادی تا معاملات مربوط به صادرات و واردات .
۲ . تا حد امکان مانع غلط املایی و یا خط خوردگی در دفاتر شوند و بهتر است قبل از وارد کردن اطلاعات در دفاتر اصلی در ابتدا در ورقه ها و دفاتر چک نویس آن ها را درج کنند سپس با دقت و بدون خط خوردگی آن ها را در دفاتر اصلی بازنویسی نمایند .
۳ . طبق ماده چهاردهم قانون تجارت افراد و تجار می بایست با دقت به تکمیل دفاتر بپردازند زیرا هرگونه اشتباه در آن ها باعث استفاده این دفاتر بر ضد صاحبان دفاتر و شرکت ها می شود .
زمان پلمپ دفاتر :
صاحبان و تاجران شرکت ها، دفاتر قانونی و تجاری می بایست قبل اینکه سال جدید شروع شود برای پلمپ دفاتر مربوط به سال جدید اقدام کنند . منظور این است که اگر مثلا قرار است دفاتر سال ۹۹ پلمپ شوند ، باید تا پایان سال ۹۸ و قبل از شروع سال ۹۹ این کار انجام گیرد .
مدارکی که برای پلمپ دفاتر نیاز است :
مدارکی که افراد برای پلمپ دفاتر روزنامه و دفاتر کل به اداره مرجع ثبت تحویل دهند از قرار زیر می باشند :
۱ . یک سری کپی از مدارکی که هویت فرد را نشان دهد که شامل کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی اعضا و تاجران شرکت باید تحویل داده شود .
۲ . از روزنامه ی رسمی که در مورد تأسیس شرکت است ، یک اسکن تحویل داده شود .
۳ . علاوه بر اسکن روزنامه رسمی مربوط به تأسیس شرکت ، باید یک اسکن از روزنامه ای که تغییرات شرکت ( تغییرات نام ، تغییر در اعضای شرکت ، تغییر در میزان سرمایه شرکت ها و … ) را ثبت کرده اند نیز تحویل داده شود .
۴ . برای جلوگیری از هرگونه تخلف باید مهر اصلی شرکت نیز تحویل داده شود .
چه زمانی پلمپ دفاتر انجام نمی گیرد ؟
در یک سری موارد اداره مرجع ثبت اقدام به پلمپ دفاتر نمی کند که عبارتند از :
۱ . وقتی که تاجران و صاحبان شرکت بخواهند از دفاتر سال های قبلشان استفاده کنند .
۲ . دفاتری را که بخواهند برای پلمپ تحویل داده شوند ، نباید صفحه های زیادی داشته باشند ، چنین دفاتری پلمپ نمی شوند .
۳ . در صورتی که هیچگونه اطلاعات واقعی در این دفاتر ارائه نشود .
۴ . جا انداختن بعضی از فعالیت های شرکت و عدم ثبت آن ها در دفاتر .
۵ . چندین صفحه از دفاتر شرکت جدا شده باشد و خدشه دار شده باشد ، اینها مشمول ثبت دفاتر نمی شوند .
۶ . در صورتی که صاحبان و تاجران شرکت بخشی از اطلاعات و محتویات داخل دفاتر را پاک کنند و یا بتراشند .
مراحل پلمپ دفاتر قانونی و تجاری :
۱ . اولین گام در پلمپ دفاتر این می باشد که اطلاعات متقاضی که از صاحبان و تاجران دفاتر می باشد و یا نماینده قانونی آن ها ، به طور کامل درج شود .نوع شخص متقاضی ممکن است از افراد حقیقی ، شخصیت حقوقی ثبت شده در داخل شرکت ، شخصیت حقوقی غیر ثبت شده در شرکت و.. که با توجه به نوع شخص فرد به ادامه مراحل تکمیلی اطلاعات شخصی هدایت می شود . حتی اطلاعات مربوط به اینکه شخص تابعیت کجا را دارد و شماره های همراه و تلفنش، شناسه شرکت و نام آن نیز باید ثبت شود .
۲ . در گام دوم می بایست افراد حقیقی پس از تکمیل اطلاعات شخصی خود آن ها را تأیید کنند .
۳ . در مرحله سوم پلمپ دفاترکدی بعد از تکمیل اطلاعات مربوط به اظهار نامه پلمپ به فرد متقاضی داده می شود که می توانند اطلاعات تکمیلی خود را با وارد کردن کد ببینند و سپس به ادامه تکمیل اطلاعات بپردازند .
۴ . در مرحله چهارم با توجه به نوع شخص که حقیقی یا حقوقی می باشد ، اطلاعات شخص وارد می شود که پس از تکمیل این اطلاعات ، هیأت مدیره باید این اطلاعات را در سیستم تأیید نماید .
۵ . گام پنجم در پلمپ دفاتر این است که بایستی اطلاعاتی درباره شغل و سمت های هیأت مدیره درج شود سپس پس از اطمینان از درستی آن ها ، در سیستم تأیید شود.
۶ . در مرحله ششم می بایست نوع دفتری که قرار است پلمپ شود و حتی تعداد صفحات آن ، مشخص گردد و بعد از تکمیل اطلاعات مربوط به نوع دفتر در سیستم تأیید شوند .
۷ . هفتمین گام برای پلمپ دفاتر این می باشد که تمامی اطلاعاتی که از مرحله اول تا ششم درج شد ، پس از اطلاع از درستی آن ها تأیید نهایی شوند .
مزایای پلمپ دفاتر :
پلمپ دفاتر برای تاجران و صاحبان شرکت فواید و مزایایی دارد که از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره نمود :
۱ . باعث می شود افراد بتوانند کارت بازرگانی اخذ نمایند .
۲ . برای گرفتن اظهار نامه مالیاتی برای شرکت ها ضروری می باشد .
موسسه کاردان ارقام رئیس و عضو انجمن صنفی خدمات اداری استان تهران با داشتن سابقه ۲۷ ساله در زمینه خدمات اداری توانایی پلمپ دفاتر را به صورت تضمینی و قطعی را داراست. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید : ۰۲۱۶۶۷۰۴۶۳۰ – ۰۲۱۶۶۷۱۳۵۹۶
استعلام برند قبل از ثبت
اصولی ترین روش برای ثبت برند این است که قبل از انجام هرکاری برند مدنظر خود را از مراجع معتبر استعلام کنیم. این کار باعث میشود که قبل از شروع اقدامات لازم برای ثبت مطمئن شویم که اسم مدنظرمان قابلیت ثبت را دارد یا خیر و همین میتواند از اتلاف زمان ۴۵ تا ۹۰ روزه احتمالی جلوگیری کند
موسسه کاردان به عنوان رئیس انجمن صنفی خدمات اداری استان تهران این امکان را دارد که مطمئن ترین استعلام برند ممکن را به متقاضیان محترم اعلام کند. برای ثبت درخواست از طریق فرم زیر اقدام نمایید.