ثبت برند

برند یک واژه لاتین در لغت به معنی نشان و علامت میباشد و در حوزه تجارت کالا و خدمات به معنی یک عبارت، نماد، نشانه، شکل، اسم و…. میباشد که در واقع معرف یک یا چند کالا و یا خدمات متخص به یک شخص و یا شرکت و وجه تمایز آن نسبت به سایر خدمات و محصولات دیگر میباشد. همچنین برند و علامت تجاری چیزی است که مشتری با شنیدن آن یک کالا و یا خدمات خاصی را در ذهن خود تصور میکند. برای مثال برند تجاری پرنسلی یاد آور محصولات آرایشی بهداشتی و محصولات زیبایی میباشد (که یکی از نمونه برند های ثبت شده توسط موسسه کاردان ارقام نیز است)

آپدیت >>> قوانین جدید ثبت برند و علائم تجاری در سال ۱۴۰۲ :

در سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تغییر و تحولات بسیاری در روند ثبت برند و علامت تجاری صورت گرفته که به تشریح مهم ترین آنها میپردازیم:

 جدید>> 1- ارائه قرارداد تولید (سفارش تولید از ظرفیت خالی) دارای تاییدیه از سازمان های ذیربط:

باتوجه به اینکه تمامی تجار امکانات لازم جهت تولید (کارخانه – کارگاه و…) را در اختیار ندارند از این رو اداره ثبت علائم تجاری قرارداد های تولید و تولید از ظرفیت خالی کارخانه های معتبر را میپذیرد اما این پذیرش منوط به تاییدیه سازمان و مرجع ذیربط میباشد برای مثال جهت ثبت برند در حوزه آرایشی و بهداشتی قرارداد رسمی تولید بین متقاضی و کارخانه باید به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد در غیراینصورت قرارداد منعقد شده توسط اداره ثبت برند و علائم نیز مورد تایید قرار نخواهد گرفت.

۲- ارائه مجوز تولید از صنف یا سازمان صنعت و معدن و تجارت:

طبق ضوابط جدید اداره ثبت علائم تجاری، شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی ثبت برند میبایست دارای جواز تولیدی یا توزیعی از صنف مرتبط با کالا یا خدمات باشد جهت اطلاع از جزئیات دقیق تر و اینکه آیا جواز شما واجد شرایط و مورد پذیرش سازمان ثبت علائم قرار خواهد گرفت یا خیر با ما تماس بگیرید.

۳- ارائه کارت بازرگانی در صورت ثبت درخواست برند با ریشه لاتین:

درصورتی که برند و علامت درخواستی شما دارای ریشه لاتین و غیر ایرانی باشد الزاما میبایست کارت بازرگانی ارائه نمایید اما در گذشته بعضا کارت عضویت اتاق بازرگانی نیز مورد قبول واقع میشد که در تغییرات اعمال شده در قوانین سال ۱۴۰۲ این امکان دیگر وجود ندارد

۴- محدودیت امکان ثبت درخواست و ثبت اظهارنامه :

درگذشته هر شخص حقیقی یا حقوقی با ثبت نام در سامانه ثبت علائم تجاری امکان ثبت نامحدود اظهارنامه را داشت و همین موضوع باعث میشد که تعداد درخواست ها بسیار زیاد شده و باعث پایین آمدن دقت کارشناسی درخواست ها میشد و در آپدیت جدید سامانه درحال حاضر در هر ماه هر شخص حقیقی امکان ثبت ۱ درخواست و هر شخص حقوقی امکان ثبت ۲ درخواست (اظهارنامه) را دارد

۵- استعلام مربوط به انتقال برند و اجازه بهره برداری برند

در گذشته به صورت دستی از طریق اداره علامت اخذ میشد اما در حال حاضر با تایید از طریق دفترخانه های مجاز امکان پذیر میباشد

این بخش به مرور بروزرسانی میشود و در جریان جدیدترین تحولات قرار خواهید گرفت…..

آخرین آپدیت: ۱۴۰۲/۱۲/۲۹

درصورتی که مایلید متن این مقاله را درقالب پادکست صوتی گوش دهید دکمه پخش موجود در پلیر پایین را بفشارید.

اینفوگرافیک ثبت برند

اگر در رابطه با ثبت برند درحال جستجو ، مطالعه و کسب اطلاعات میباشید احتمالا در یکی از دو شرایط زیر قرار دارید:

۱- احتمالا قبلا اقدام به ثبت برند نمودید و بنا به دلایل مختلف موفق نشدید که در این بخش این موارد را بطور کامل و تخصصی بررسی خواهیم نمود.

متداول ترین مسائلی که میتواند از به ثبت رسمی رسیدن برند ارجاع شده شما در اداره ثبت علائم تجاری جلوگیری نماید شامل موارد زیر میباشد: (به ترتیب)

♦ تشابه برند (عین یا مشابه – هم وزن و هم قافیه )درخواستی شما با برند های دیگر

تشابه یکی از متداول ترین و پر تکرار ترین عوامل اخطار و رد شدن ثبت درخواست متقاضیان میباشد. چرا که برند تجاری قابل حمایت است و هر شخصی که ثبت برند انجام میدهد قاعدتا یکی از مهمترین اهدافش جلوگیری از سوءاستفاده و کپی برداری از محصول و خدماتی که ارائه میدهد است. خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که نام شرکت قابل حمایت نیست و اگر شما از نام شرکتتان برای تبلیغات و برندسازی درحال استفاده میباشید هرچه سریعتر باید نام شرکتتان را تحت عنوان برند به ثبت برسانید تا از حقوق استفاده انحصاری نام تجاری خود برخوردار شوید.

♦  استفاده از اسامی عام در برند تجاری – مثلا میوه را برای میوه جات به صورت خاص نمیتوان استفاده نمود.

اسامی عام اسم هایی هستند که بین تمامی افراد مشترک باشد مانند آسمان – مرد – خانه و….. چون این کلمات عمومی هستند شما نمیتوانید از آنها به عنوان نام تجاری خود به صورت انحصاری استفاده نمایید. برای مثال برای صنف لوازم خانگی نمیتوان نام تجاری لوازم خانگی را به صورت انحصاری برای خود به ثبت برسانید !

♦  استفاده از صفت در نام تجاری مثلا لواشک ترش – بهترین میوه.

صفت ها هم به همین شکل؛ مشخص است که شما نمیتوانید نام تجاری خود را طوری تعیین کنید که نمایان گر صفت محصولتان باشد برای مثال نمیتوانید کلمه بهترین میوه را برای برند تجاری خود انتخاب نمایید.

♦ مغایرت با قوانین کشور و موازین شرعی و اسلامی.

برخی از کلمات و علائم با موازین شرعی مغایرت دارند و بهتر است قبل از انتخاب نام تجاری مدنظرتان تحقیقات لازم را انجام دهید تا از این مشکل بوجود نیاید.

♦ استفاده از علائمی که موجب گمراهی مشتریان میشود.

علائمی که موجب گمراهی مشتریان میشود در برند تجاری قابل استفاده نمیباشد.

♦ استفاده از اشکال ساده مثلا درخواست ثبت یک مربع ساده و فاقد هرگونه ابتکار قطعا رد خواهد شد.

در ثبت لوگو و علائم تجاری باید دقت داشته باشید که این موضوع نیازمند ابتکار در طراحی طرح میباشد.

♦ عدم آگاهی و اطلاعات نسبی و مورد نیاز در حوزه ثبت علائم تجاری و یا سپردن پروسه ثبت برند به افراد و مجموعه های فاقد صلاحیت.

یکی از مهمترین عواملی که باعث عدم موفقیت و به ثمر رسیدن پروسه ثبت برند متقاضیان میشود عدم آگاهی کامل متقاضی و یا نماینده وی نسبت به مراحل ثبت برند میباشد. اگر شما تصمیم گرفته اید خودتان تمامی مراحل ثبت برندتان را دنبال کنید به طبع میبایست در این زمینه اطلاعات کافی را کسب نمایید و اگر هم میخواهید کارتان را به شخص و یا موسسه ای بسپارید حتما و حتما در وهله اول باید از معتبر بودن آن مجموعه اطمینان حاصل کنید و در مرحله بعد رزومه کاریشان را بررسی نمایید.

۲- تاکنون اقدامی در جهت به ثبت رساندن برند تجاری خود نکرده اید و قبل از هرگونه اقدامی قصد کسب اطلاعات دارید و میخواهید بدانید مراحل و شرایط ثبت برند به چه صورت است که در این صورت مطالعه این مقاله میتواند بهترین و جامع ترین منبع برای کسب اطلاعات لازم برای شما باشد.

طبق قانون علائم تجاری به صورت زیر شناخته میشود:

  • علامت يعني هر نشان،شکل،طرح و… که قابلیت رؤيت داشته باشد و بتواند کالا و یا خدمات شخص و اشخاص حقوقی را از یکدیگر متمایز کند
  • علامت جمعي يعني هر نشان،شکل،طرح و… که قابلیت رؤيت داشته باشد و با عنوان علامت جمعي در اظهارنامه ثبتی معرفي گردد و پایه و يا هرگونه از خاصیت های ديگر آن مانند قیمت كالا و يا خدمات اشخاص حقيقي و حقوقي را كه از اين نشان تحت نظارت مالك علامت ثبت شده جمعي استفاده مي‌كنند متمايز سازد
  • نام تجارتي شامل نام یا عنوان و یا اسمی است  كه معرفی کننده ی شخص حقيقي يا حقوقي باشد

برند تجاری ثبت شده تا چه حدی قابل حمایت است

یکی از سوالاتی که برای متقاضی ثبت برند بوجود می آید این است که این کار چه مزایایی را برای او میتواند به همراه داشته باشد؟ در پاسخ این سوال میتوان گفت که فرد دارنده برند تجاری از مزایای بسیاری برخوردار میشود که یکی از آنها قانون حمایت از علائم تجاری میباشد که در تمامی کشور های دنیا و همچنین ایران برند های تجاری محافظت میشود و تمامی اطلاعات مربوط به ثبت برند های تجاری در اداره ها و سازمان های مربوطه به صورت یکپارچه نگهداری میشوند. همچنین برای جلوگیری از ثبت جداگانه برند در هرکشور نظام WIPO اجرا شده است که توسط یک عهدنامه سراسری که به موافقت کشور های عضو آن رسیده است اداره میگردد

عهدنامه مادرید متعلق به ثبت بین المللی علامت ها که به وسیله اداره مالکیت معنوی جهانی تهیه و تنظیم شده‌است . سیستم مادرید متشکل ار تلفیق دو معاهده صورت گرفته است . به صورت خلاصه در سیستم مادرید برای در خواست بین المللی علائم تجاری , درخواست کننده پوشه مدارک خویش را WIPO دفتر بین المللی در ژنو ارسال می نماید و در آن در خواست اعلام میکند که برای نام نویسی به‌دنبال یک از کشورهایی که عضو معاهدات ژنو می‌باشند . در WIPO محل کار ثبت بین المللی علامت را صبت و آن گاه آن را به مرز و بوم های تعیین شده ارارسال می نماید . نام نویسی در محل کار ثبت بین الملیلی یک فرآیند اداری است که به‌این معناست که از آن علامت تجاری در خواست هایی را که اخذ می‌کند . درصورتی که یک کشور ثبت یک علامت تجاری را رد نماید . امتناع این کشور به WIPO بیان و تصمیم این کشور در ثبت در بین المللی را رد میشود . به عبارت دیگر نام نویسی بین المللی یک سیستم ایمن استو ولی ثبت یا این که عدم ثبت آن در کشور رقم خورده معلوم می شود .

از دیگر مزایای ثبت برند میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • وجه تشخیص و تمایز محصولات مشابه تولید کنندگان مختلف از یکدیگر در بین مشتریان
  • ثبت برند این امکان را به اشخاص و شرکتها میدهد که محصولاتشان را از دیگر شرکتها متمایز سازد
  • یکی از ابزار های تبلیغات و برندینگ و معروفیت میباشد
  • اجازه نامه استفاده از نام برند تنها با موافقت صاحب برند امکانپذیر است و همین میتواند منبع درامد برای صاحبان برند ها باشد
  • برای اعطای نمایندگی ها یکی از اصلی ترین مفادی است که باید مورد توافق قرار بگیرد
  • هرگونه سوءاستفاده از نام و حقوق برند تجاری ثبت شده قابل پیگیری میباشد

علامت های تجاری ممنوعه :

تعیین و ثبت نشانه تجاری تابع وضعیت خاصی است که در ضوابط کشورهای مختلف با دقت به عرف جامعه , عفت عمومی , اخلاق حسنه , مصالح کشور و رعایت مساله مذهبی و اخلاقی محدودیت هایی برای آن پیش بینی شده‌است . به موجب ماده ۵ ضابطه , ثبت علائم و اختراعات ذیل ممنوع است :
*  نشانها و علامت های دولت کشور‌ایران

* پرچم رسمی کشور ایران با نماد منحصربه‌فرد جمهوری اسلامی

* پرچم های منتسب به دولت و ایران و هر پرچم نهی شده بوسیله دولت کشور‌ایران

* علامت تجاری موسسه ها قانونی مانندهلال احمرو صلیب سرخ , رجاء , همراه اول و …

* لغات و یا عباراتی که موهم انتساب به مقامات قانونی کشور‌ایران باشد از قبیل دولتی و جمهوری اسلامی ایران و امثال آن

* علائمی که مخل انتظامات عمومی یا این که منافی عفت باشد .

* واژه و کلمه های عام : مثلا واژه و کلمه رایانه و یا این که کتاب به تنهایی قابل ثبت نیستند چون این لغات کلمه و واژه هایی عام برای تمامی تولیدات با این اسم می باشند .

* واژه و کلمه های توصیف کننده : این لغات به خواسته تعریف تولیدات و اجناس به کار م مراحل . به عنوان مثال ثبت برند خوشمزه و شیرین برای اشکال خوراکی به تنهایی و فارغ از پسوند , قابل ثبت نخواهد بود .

* علامت های منحرف کننده : مثلا ثبت نشانه تجاری جهت عرضه گونه های شیره رطب و انگور با تصویر زنبور عسل مردود خواهد شد . به این دلیل‌که موجب تصور نادرست و گمراهی مصرف کنندگان خواهد و خریداران احتمال دارد چنین محصولی را با تصور عسل خریداری کنند .

* علائم مغایر نظم عمومی و رفتار حسنه : به صورت کلی کلمه ها و تصاویر نقض کننده موازین , هنجارهای اخلاقی , عرفی و مذهبی جامعه غیر قابل ثبت است .

* پرچم , نشان های سلطنتی , علائم قانونی مدنی و نشان مرزو بوم و نهادهای بین المللی که مثال آنان به دفتر کار در بین المللی اداره جهانی مالکیت معنوی اعلام شده به صورت معمول قابل ثبت نیستند مگر این‌که جواز مراجع صلاحیت دار بین المللی داشته باشند .

* عین علامتی که قبلا به اسم فرد یا این که شرکت دیگری ثبت شده باشد و یا این که فرد دیگری تا قبل از این تقاضای ثبت داده و تاریخ تقاضای آن شخص مقدم باشد و یا این که دارنده حق تقدم ثبت باشد .

* در صورت تشابه فراوان علامت و برند دو موسسه به نحوی که محصول و سرویس ها دو موسسه از نیز قابل تمایز نباشند .

* علامت یا این که اسم تجاری که عینا یا این که به شکلی منحرف کننده شبیه یا این که ترجمه علامت یا اسم تجاری برای همان نوع محصول , خددمات و طبقه , ولی وابسته به موسسه یا این که شخص دیگری باشد .

 چه علائمی امکان ثبت شدن را دارند؟

امكانات این مسئله تقریباً نامحدود است . علائم تجاری میتوانند یك یا این که تركیبی از چندین كلمه , حرف یا این که عدد باشند . میتوانند مشتمل بر نقاشی‌ها , سمبل‌ها , نقش‌های سه‌بعدی نظیر شكل و بسته‌بندی كالاها , علائم سمعی مانند موسیقی یا این که اصوات , رایحه‌ها و یا رنگ‌هایی جهت معرفی ویژگی‌ها باشند . علاوه بر علائم تجاری كه معلوم كننده منشا كالاها یا سرویس ها می باشند , چندین نوع علائم دیگر هم وجود دارد .

علائم اشتراكی وابسته به اتحادیه‌هایی كه اعضاء آن‌ها از آن علائم به منظور معرفی خویش با یك تراز كیفی ( یا این که بقیه ملزومات آن اتحادیه ) استفاده می‌كنند .

مثلاً اتحادیه‌های معرفی‌كنندة حسابداران , مهندسان یا معماران . علائم تصدیق‌نامه‌ها با استانداردهای مشخص , برای نمایش دادن قبولی داده می‌شوند , اما محدود به هر نوع عضویتی نیستند . آنان را می‌توان به هر كس كه تصدیق كند كالاهای مربوط مطابق استاندارد می‌باشند اعطا كرد . برای مثال , گواهی‌نامه استاندارد كیفیت یك گواهی‌نامه شناخته شده در تراز جهانی است .

نکات شایان توجه برای انتخاب عنوان برند

برای ثبت علامت مورد نظر تعیین اسم و عنوان مناسب , قدمی مفید در جهت ثبت علامتی مطمئن و فاقد نقص‌ میباشد .

در ذیل نکات مهم را که به شما در تعیین اسم و عنوان مناسب علامت کمک می‌رساند اعلام می‌داریم :
– اسامی و علائم معروف و شناخته شده غیر قابل ثبت می‌باشند .
– اسامی غیر سنجیده , غیر اسلامی و مخالف با موازین اخلاقی و شئونات اسلامی قابلیت و امکان ثبت ندارند .
– صفت ها و نام هایی که بیان گر تعریف میباشند و یا این که عام می‌باشند به تنهایی قابل ثبت نیستند .
– به کارگیری از اسم های چند سیلابی و ترکیبی از بخت بالایی برای ثبت بر خوردارند . ( در صورت نبودن عین اسم در طبقه کالای درخواستی )
– در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد درخواست , علامت می‌تواند یک کلمه و واژه و یا این که ترکیبی از کلمه ها و اعداد و سمبل , طرح , رنگ , شکل و … باشد .
– اسامی خاص و ساختگی شانس مضاعف بالایی برای ثبت دارا هستند .
– شباهت در حدود ۵۰ درصد با اسم های تجاری دیگر قابلیت ثبت نماد را بسیار ضعیف می نماید .
– در طبقاتی مثل اسباب و اثاث خانگی , مواد غذایی و آب میوه ها به دلیل ثبت علائم بسیار , گزینش نام بسیار مشکل بوده و محدودیت تولید می نماید . لذا در تعیین عنوان یا اسم علامت درین نوع از طبقات بایستی نهایت توجه را جهت انتخاب اسم های هوشمندانه و مختص به کار برد .
– ثبت علامت به طور حقوقی و واقعی ایرانی و غیر ایرانی قابل اجرا بوده , لذا می توان عنوان شرکت را جهت ثبت علامت به کار برد و یا این که از اسم خانوادگی در کنار نامی دیگر جهت ثبت علامت مورد نظر استفاده نمود.

هدف از ثبت برند و علامت تجاری چیست ؟

حفظ علامت تجاری به وسیله مراجع رسمی که در بیشتر نظام ها اجازه متوقف کردن تخلف در این باره را دارا‌هستند تایید می شود . از نگرش وسیع تر , علائم تجاری با رسمیت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آن‌ها در تراز جهانی سپرده گذاری کرده و این نوآوری را اشاعه می‌دهد . حفاظت علائم تجاری همینطور بازدارنده تلاشهای رقبای غیر منصف , مثل متقلبان , برای به کارگیری از علائم مشخص و معلوم به منظور فروش تولیدات و ارائه خدمات نامرغوب یا این که متفاوت میگردند از نگرش وسیع‌تر , علائم تجاری با رسمیت بخشیدن و دادن سود اقتصادی به صاحبان آنان , در تراز جهانی سرمایه‌گذاری می کنند و این ابتکار عمل را رواج می دهند . حفاظت علائم تجاری همینطور بازدارنده تلاش‌های رقبای غیرمنصف , مانند متقلبان , ‌ برای به کارگیری از علائم مشخص و معلوم به منظور فروش تولیدات و ارائه خدمات نامرغوب یا متعدد میشوند . این نظام , دوراندیشی و قابلیت و امکان سرمایه‌گذاری جهت ساخت و فروش کالاها و خدمات را در منصفانه‌ترین حالت ممکن به مردمان می دهد و از این‌شیوه تجارت بین‌المللی را تسهیل می نماید .
در صورتی‌که برندی ثبت نشود , رقبا می‌توانند از همان برند یا برندی که شباهت آن با علامت مزبور تا اندازه ایست که برای مشتریان فریب دهنده باشد , برای همان محصول یا کالاهای شبیه استفاده کنند و در نتیجه سرمایه‌گذاری صاحب و مالک اثر یا برند در مورد بازاریابی یک کالا احتمال دارد بی نتیجه باشد چون مصرف کنندگان تصور می نمایند که آن کالا وابسته به همان شرکتی است که تبلیغات و بازاریابی نموده و کالای خویش را معرفی نموده است و متعاقبا ( به نادرست کالای حریف را خریداری نمایند . این نکته نه تنها سود فرد یا کمپانی تولیدکننده را کاهش خواهد داد و مشتریان وی را منحرف خواهد کرد بلکه احتمال دارد باعث سوء شهرت صاحبان علامت تجاری گردد بخصوص در صورتیکه کالا رقیب کیفیت پایینی داشته باشد .

درصورتی که مایلید متن این مقاله را درقالب پادکست صوتی گوش دهید دکمه پخش موجود در پلیر پایین را بفشارید.

نکات مهم در ثبت برند و علائم تجاری

– تغییر‌و تحول آدرس , تغییر نماینده قانونی رسمی , کاهش کالا و خدمات زمینه علامت ضمن درخواست کتبی از مبداء ثبت تا قبل از تکثیر آگهی اظهارنامه احتمالا و اعمال این تغییرات منوط به پرداخت هزینه حق ثبت تغییرات می‌باشد .اگر که متقاضی قصد ثبت تعدادی برند را به صورت هم‌زمان داشته باشد , برای ثبت هر علامت می بایست از اظهارنامه مستقل استفاده شود . البته در شرایطی که ذیل یک علامت بخواهیم تعدادی فرآورده که وابسته به یکسری طبقه متفاوت است را به ثبت برسانیم به کار گیری از یک اظهارنامه برای ثبت آن‌ها قابلیت و امکان پذیر است
– درصورتی که در تصویر علامت یا اسم مورد نظر شما جهت ثبت برند , واژه و کلمه یا حروف لاتین استفاده نشده باشد , ارائه کارت بازرگانی لزومی ندارد
– برای ثبت علامت سند صادر خواهد شد
– بازه زمانی اعتبار ثبت علامت برای هر بار ۱۰ سال است
– برای ثبت چندین علامت تجاری می بایست به تعداد آن‌ها اظهارنامه مستقل داده شود
– اجازه به کارگیری از علامت تجاری ثبت شده به سایر افراد در کشور ایران می بایست به ثبت رسد
– تغییرات مرتبط با آدرس رسمیت نخواهد داشت مگر این که به ثبت رسیده باشد .
– داشتن علامت تجاری ازروی اختیار است مگر در مواقعی که دولت آن را الزامی قرار دهد .
– علامت تجاری قابل نقل و انتقال است و می بایست مطابق قوانین ضابطه ثبت علائم و اختراعات جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسد .
– داشتن علامت تجاری از روی اختیار است مگر در مواقعی که دولت آن را الزامی قرار دهد .
-حق استفاده انحصاری علامت تجاری صرفا برای اشخاصی محسوب می شود که علامت خویش را به ثبت برساند .

انواع برند و علائم تجاری

علائم ساختگي يا قراردادي : اين علامتها قابليت ثبت را دارا هستند و از اين جهت كه دلبخواهي و ساختگي يا قراردادي می باشند و احتمال وجود موارد شبیه براي آنان بسيار پايين است , نسبت به ساير انواع علامت هاي تجاري داراي مزيت می‌باشند . نظیر چی توز در دسته مواد غذای که توسط موسسه کاردان به ثبت رسیده است.
علائم شعاري يا تكيه كلامي : اين علائم حس خاص مرتبط با كالا يا سرویس ها مشخصي را ايجاد مي كند . نظیر “به لکه ها آری بگویید” براي شوينده لباس هوم کر که این برند نیز توسط تیم کاردان به ثبت رسیده است . اين دسته از علامتها نيز قابليت ثبت را دارا هستند و پس از علائم ساختگي يا قراردادي بهترين گزينه براي يك برند تجاري می‌باشند .
علائم توصيفي : اين مدل از علامت كه بيشترين جور علامتي است كه بوسیله متقاضيان تعیین مي شود , انتخاب مناسبي براي يك علامت تجاري نيست چون امكان ثبت نشدن آن بيشتر از دو مورد فوق است مگر آنكه متمايزكننده باشند . معمولاً ادارات ثبت علامت در اكثر كشورها اذن ثبت به آن دسته از علامتها كه صرفاً توصيفي می‌باشند – به دلايلي كه در بخش هاي پیشین اشاره شده – نمي دهند . دليل اتخاذ چنين علائمي از سوي متقاضيان , باور به باوري است كه اين دسته از علامت ها براي جلب نظر مشتريان حاجتي به تبليغات و هزينه هاي اضافی نيست و مشتريان به راحتي سرویس ها و كالاها را تشخيص مي دهند . چنين رويكردي , منجر مي شود كه كالاها و خدماتي كه با چنين علائمي عرضه مي شوند , حمايت قويتري را فراهم نكنند . بنابراين به احتمال بسيار اين دسته از نشانه ها قابل ثبت نيستند و مطلوب نمي باشند . علائمي مثل “ خامه اي ” براي ماست و يا مثال هايي از علائم توصيفي میباشند .
علائم عام يا عمومي : دسته ديگري از علائم توصيفي , معروف به “ علائم عام ” ضعيفترين دسته حمايت را ايجاد مي كنند و حتي در بسياري از موارد تحت عنوان علامت تجاري طبقه بندي نمي شود قابليت ثبت را ندارد . به طوري كه پيشتر اشاره شد , اين دسته از علامت ها به دليل اينكه مستقيماً آشكار كننده خصوصیات كالاها يا سرویس ها است و به صورت عمومي براي توصيف كالاها و سرویس ها استفاده مي شود قابليت ثبت تحت عنوان نشانه تجاري را ندارند .

انتقال برند تجاری به چه صورت میباشد

اینفوگرافیک انتقال مالکیت برند ثبت شده

– مدارک موردنیاز برای انتقال برند حقیقی .

اصل سند ثبت علامت
صلح نامه به وسیله فروشنده برای انتقال برند در دفترخانه اسناد رسمی
اصل و اسکن شناسنامه و کارت ملی فروشنده
اصل و کپی شناسنامه خریدار

– مدارک موردنیاز برای انتقال برند حقوقی .

اصل سند ثبت علامت
صلح نامه به وسیله فروشنده برای انتقال برند در دفترخانه اسناد رسمی
اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل
اصل و کپی مدارک ثبت کمپانی
اصل و کپی مدارک شناسایی خریدار

از زمان ارسال نامه استعلام بوسیله دفترخانه به اداره مالکیت صنعتی ۴۵ تا ۹۰ روز زمان خواهد برد

مدارک  لازم جهت ثبت برند

مدارک موردنیاز برای اشخاص حقوقی:

کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی، شرکت
روزنامه تأسیس و آخرین تغییرات شرکت
نمونه آرم یا لوگو، تایپ نوشتاری برند تجاری مدنظر
مجوز فعالیت
درصورتی که برند لاتین باشد یا ریشه زبان غیر فارسی داشته باشد ارائه کارت بازرگانی الزامی است.

– مدارک موردنیاز برای اشخاص حقیقی:

کپی کارت ملی شناسنامه متقاضی
نمونه آرم یا لوگو، تایپ نوشتاری برند تجاری مدنظر
مجوز فعالیت
درصورتی که برند لاتین باشد یا ریشه زبان غیر فارسی داشته باشد ارائه کارت بازرگانی الزامی است.

لیست طبقات علائم تجاری

طبقه ١ – مواد شیمیائی مورد استفاده در صنایع علوم عکاسی و همچنین کشاورزی باغبانی و جنگلبانی رزینهای مصنوعی پردازش نشده پلاستیکهای پردازش نشده کودهای گیاهی ترکیبات اطبائ حریق مواد آبکاری و جوشکاری فلزات مواد شیمیائی برای نگهداری مواد غذائی مواد دباغی چسبهای صنعتی .

طبقه ٢- رنگ روغن جلا لاک مواد ضد زنگ زدگی و جلوگیری کننده از فاسد شدن چوب مواد رنگی مواد تثبیت رنگ رزین یا صمغ های خام طبیعی فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان چاپگرها و هنرمندان

طبقه ٣- ترکیبات سفید کننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس مواد مخصوص تمیز کردن براق کردن لکه گیری و سائیدن صابون عطریات روغن های اسانس مواد آرایشی لوسیونهای مو گرد و خمیردندان

طبقه٤- روغنها و گریسهای صنعتی روان کننده ها ترکیبات گردگیری مرطوب کردن و جذب رطوبت انواع سوخت ( شامل سوخت موتور) و مواد روشنائی انواع شمع و فتیله چراغ

طبقه ٥- مواد داروئی و بیطاری مواد بهداشتی برای مصارف پزشکی مواد رژیمی برای مصارف پزشکی غذای کودکان انواع گچ شکسته بندی لوازم زخم بندی مواد پرکردن دندان موم دندان سازی ضدعفونی کننده ها مواد نابود کننده حشرات موذی قارچ کش مواد دفع نباتات هرزه

طبقه ٦- فلزات عادی و آلیاژهای آنها مواد ساختمانی فلزی ساختمانهای فلزی قابل حمل مواد فلزی خطوط مجراهای فلزی گاوصندوق اجناس ساخته شده از فلزات عادی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند سنگهای معدنی فلزات

طبقه ٧- انواع ماشین و ماشینهای افزار انواع موتور ( استثنائ موتور وسائط نقلیه زمینی) قفل وبست و حلقه های اتصال قطعات ماشینها و قطعات انتقال قوه ( به غیر از اتصالات و اجزائ انتقال قوه وسائط نقلیه زمینی) لوازم و ابزار کشاورزی ( به استثنای ابزارهای دستی ) ماشین جوجه کشی

طبقه ٨- انواع ابزار و لوازم دستی (که با دست کارمی کنند) سرویس کارد و قاشق و چنگال سلاح کمری تیغ

طبقه ٩- اسباب و آلات علمی دریانوردی مساحی عکاسی سینمایی بصری وزن کردن اندازه گیری علامت دادن کنترل ومراقبت (نظارت) نجات و آموزش اسباب و لوازم هدایت قطع و وصل تبدیل ذخیره سازی تنظیم یا کنترل جریان برق آلات واسباب ضبط ماشینهای فروش خودکار و مکانیسم دستگاههایی که با سکه کار می کنند صندوق های ثبت مبلغ دریافتی ماشینهای حساب تجهیزات داده پردازی و رایانه ای دستگاه آتش نشانی

طبقه ١٠- آلات و ابزار جراحی پزشکی دندانسازی وبیطاری اندام های مصنوعی دندان و چشم مصنوعی اقلام ارتوپدی مواد بخیه زنی

طبقه ١١- دستگاههای روشنائی حرارتی مولد بخار طبخ خنک کردن تهویه تامین آب بهداشتی

طبقه ١٢- وسایط نقلیه دستگاههای حمل و نقل زمینی دریائی و هوائی

طبقه ١٣- اسلحه گرم مهمات و انواع پرتابه ( از قبیل موشک خمپاره و غیره) مواد منفجره مواد وسایل آتش بازی

طبقه ١٤- فلزات گرانبها و آلیاژهای آنها و کالاهائی که با فلزات گرانبها ساخته شده یا با آنها روکش شده اند و درسایر طبقات ذکر نشده اند جواهرات سنگهای گرانبها اسباب و لوازم ساعت سازی و زمان سنجی

طبقه ١٥- آلات موسیقی

طبقه ١٦- کاغذ مقوا و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشده اند مطاب چاپ نشده مواد صحافی عکس نوشت افزار چسب برای مصارف تحریری یا خانگی لوازم نقاشی قلم مو نقاشی ماشین تحریر و لوازم ملزومات دفتری ( به استثنای مبلمان) مواد آموزشی و تدریس ( به استثنائ دستگاها) مواد پلاستیکی برای بسته بندی ( که در سایرطبقات ذکر نشده اند) حروف و کلیشه چاپ

طبقه ١٧- لاستیک کائوچو صمغ آزبست ( پنبه نسوز) میکا ( سنگ طلق) و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشده اند پلاستیک دارای شکل و قالب خاص برای استفاده در تولید سایر کالاها مواد بسته بندی در پوش گذاری انسداد و عایق بندی لوله های قابل ارتجاع غیر فلزی

طبقه ١٨- چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از آنها که در طبقات دیگر ذکر نشده اند پوست حیوانات چمدان کیسه و کیفهای مسافرتی چتر چترآفتابگیر و عصا شلاق یراق و زین و برگ

طبقه ١٩- مواد و مصالح ساختمانی )( غیر فلزی) لوله های غیر فلزی سخت و غیر قابل انعطاف برای استفاده در ساختمان آسفالت غیرو قطران ساختمانهای متحرک غیر فلزی بناهای یادبود غیر فلزی

طبقه ٢٠- مبلمان و اثاثیه آئینه قاب عکس کالاهای ساخته شده از چوب چوب پنبه نی حصیر شاخ استخوان عاج استخوان آرواره نهنگ صدف کهربا صدف مروارید کف دریا وبدل کلیه این مواد یا ساخته شده از پلاستیک ( که در سایر طبقات ذکر نشده اند)

طبقه ٢١- ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه ( که از فلزات قیمتی ساخت یا روکش نشده اند) شانه و ابر و اسفنج انواع برس و قلم مو ( به استثنای قلم موهای نقاشی ) مواد ساخت برس لوازم نظافت و تمیزکاری سیم ظرف شویی شیشه کارشده یا نیمه کارشده ( به استثنای شیشه مورد استفاده در ساختمانها) شیشه آلات اشیائ ساخته شده از چینی و سفال که در طبقات ذکر نشده اند

طبقه ٢٢- طناب ریسمان تور چادر سایبان برزن ( تارپولین ) بادبان وشراع ریسه و گونی که در طبقات دیگر ذکر نشده است مواد لائی و لایه گذاری و پوشال ( به استثنائ لاستیک و پلاستیک ) مواد خام لیفی برای نساجی

طبقه ٢٣- انواع نخ و رشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی

طبقه ٢٤- محصولات نساجی و پارچه ای که در طبقات دیگر ذکر نشده اند انواع روتختی و رومیزی

طبقه ٢٥- انواع لباس و پوشاک پاپش و پوشش سر

طبقه ٢٦- انواع توری و قلاب دوزی روبان بند (نوار) حاشیه وقیطان دگمه قزن قفلی سنجاق و سوزن ته گرد گلهای مصنوعی

طبقه ٢٧- انواع فرش قالیچه حصیر وزیرانداز لینویوم و سایر کف پوشها آویزهای دیواری ( غیر پارچه ای )

طبقه ٢٨- انواع بازی و اسباب بازی لوازم ورزشی و ژیمناستیک که در طبقات دیگر ذکر نشده اند تزئینات درخت کریسمس

طبقه ٢٩- گوشت گوشت ماهی گوشت طیور وشکار عصاره گوشت سبزیجات ومیوه جات به صورت کنسرو خشک شده و پخته شده انواع ژله مربا و کمپوت تخم مرغ شبر و محصولات لبنی روغنها و چربیهای خوارکی .

طبقه ٣٠ – قهوه چای کاکائو شکر برنج نشاسته نشاسته کاساریا مانیوک ( تاپیوکا) نشاسته نخل خرما ( ساگو) بدل قهوه آرد و فراورده های تهیه شده از غلات نان نان شیرینی شرینی جات شیرینی یخی عسل ملاس یا شیره قند مایه خمیر گرد مخصوص شیرینی پزی یا پخت نان نمک خردل سرکه انواع سس ( چاشنی ) ادویه جات

طبقه ٣١- محصولات کشاورزی باغداری و جنگلبانی و دانه هایی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند حیوانات زنده میوه و سبزیجات تازه بذر گیاهان و کلهای طبیعی غذای حیوانات مالت ( جو سبز خشک شده )

طبقه ٣٢- مائ الشعیر آبهای معدنی و گازدار و سایر نوشیدنیهای غیر الکلی آب میوه و شربتهای میوه ای شربت و ترکیبات مخصوص ساخت نوشابه

طبقه ٣٣- …………………….

طبقه ٣٤- تنباکو لوازم تدخین کبریت

طبقه ٣٥- تبلیغات مدیریت تجاری امور اداری تجارت کارهای دفتری و اداری

طبقه ٣٦- بیمه امور مالی امور پولی امر مربوط به معاملات املاک و مستغلات

طبقه ٣٧- ساختمانسازی تعمیرو بازسازی خدمات نصب

طبقه ٣٨- مخابرات از راه دور

طبقه ٣٩- حمل و نقل بسته بندی و نگهداری کالاها تهیه مقدمات و ترتیب دادن مسافرتها

طبقه ٤٠- بهسازی و عمل آوری مواد

طبقه ٤١- آموزش و پرورش دوره های کارآموزی و تعلیمی تفریح و سرگرمی فعالیت های ورزشی و فرهنگی

طبقه ٤٢- خدمات عملی و فن آوری و تحقیق و پژوهش و طراحی در این زمینه خدمات تجزیه و تحیل و تحقیقات صنعتی طراحی و توسعه نرم افزار و سخت افزار رایانه ای خدمات حقوقی

طبقه ٤٣- خدمات عرضه اغذیه و نوشابه تامین مسکن و محل اقامت موقت

طبقه ٤٤- خدمات پزشکی خدمات بیطاری مراقبت های بهداشتی و زیبائی برای انسانها یا حیوانات خدمات کشاورزی باغداری و جنگلداری

طبقه ٤٥- خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه می شوند خدمات امنیتی برای محافظت از افراد اموال و دارائیها

مراحل مقدماتی ثبت برند

در بخش ورود اطلاعات مشخصات متقاضی دریافت کننده ابلاغیه و شماره تماس او جهت دریافت ابلاغیه های آتی وارد میشود
در بخش ورود اطلاعات نماینده قانونی اگر برای ثبت برند و تکمیل کارهای ثبتی وکیل درنظر گرفته اید گزینه  وکیل دادگستری را باید انتخاب کنید اگر نه  گزینه احدی از مدیران  یک نفر از میان شرکاء یا مدیران شرکت را به عنوان متقاضی ثبت برند معرفی کنید.
در بخش انتخاب کالا در صورتی که از شماره طبقه درخواستی اطلاع دارید گزینه  شماره کالای درخواستی را می دانم  را انتخاب در غیر اینصورت گزینه دوم را انتخاب نمایید و نام محصول را وارد کنید تا طبقه مربوط به آن محصول برای شما نمایش داده شده و مشخص گردد.

در این مرحله مدارک ذکر شده در صفحه میبایست آپلودو ارسال شود
با استفاده از گزینه افزودن ضمائم اختیاری  می توانید  مدارک بیشتری را آپلود نمایید.
سپس یکبار باید مدارک و ضمائم ارسالی را بررسی و تایید نهایی نمایید

درمرحله آخر میبایست هزینه های اولیه ثبت برند مورد نظر خود را از طریق درگاه پرداخت آنلاین واریز نمایید و پس از آن شماره اظهارنامه و رمز ورود برایتان ارسال میگردد

استعلام برند قبل از ثبت

اصولی ترین روش برای ثبت برند این است که قبل از انجام هرکاری برند مدنظر خود را از مراجع معتبر استعلام کنیم. این کار باعث میشود که قبل از شروع اقدامات لازم برای ثبت مطمئن شویم که اسم مدنظرمان قابلیت ثبت را دارد یا خیر و همین میتواند از اتلاف زمان ۴۵ تا ۹۰ روزه احتمالی جلوگیری کند
موسسه کاردان به عنوان رئیس انجمن صنفی خدمات اداری استان تهران این امکان را دارد که مطمئن ترین استعلام برند ممکن را به متقاضیان محترم اعلام کند. برای ثبت درخواست از طریق فرم زیر اقدام نمایید.